Over ons

Sociaal Fonds voor Mens en Dier

een realisatie van het BIAAT

HET SOCIAAL FONDS VOOR MENS EN DIER

steunt dierenvrienden in nood

 

 

Het "Sociaal Fonds voor Mens en Dier" werd in 2011 opgericht door docenten en studenten van het "Belgisch Instituut voor Animal Assisted Therapy" ook wel kortweg het BIAAT genoemd. Het fonds heeft tot doel dierenvrienden die plots niet meer zelf voor hun geliefde huisdier kunnen zorgen te helpen. We denken hier bijvoorbeeld aan mensen die omwille van (chronische) ziekte of ongeval opgenomen moeten worden in een kliniek of een verzorgingstehuis.

Het fonds streeft naar --aangezien we geen subsidies krijgen-- om jaarlijks een steunvlak te bouwen voor minimaal 1 nieuwe dierenvriend.

 

 

Hoe is het fonds ontstaan?

Sinds het ontstaan van het "Belgisch Instituut voor Animal Assisted Therapy" (2009) kregen we maandelijks vragen om mee te werken aan projecten waarbij dieren in contact gebracht worden met kwetsbare groepen. Jaarlijks kiezen onze studenten uit dit aanbod, enkele projecten waar ze --in het kader van hun opleiding-- mee aan de slag gaan.

 

Nu doorheen de jaren hebben we uit deze projecten veel geleerd. Onder andere dat mensen die plots in de zorg terecht komen vaak niet alleen fysiek gescheiden worden van hun huisdieren, maar dat ze ook vaak hun huisdier dreigen te verliezen omdat ze er niet meer zelf voor kunnen zorgen. Het betalen van professionele opvang voor een huisdier is vaak te duur op lange termijn waardoor er niets anders overblijft dan een tripje naar het asiel of de dierenarts.

 

Tijdens onze projecten kwamen we in contact met verschillende dieren, die bijvoorbeeld niet mee konden naar een rust- en verzorgingstehuis, die niet voldoende sociaal of handelbaar waren om overgenomen te worden door familie of vrienden, ....Nu als die dieren een gezicht krijgen, als je die dieren leert kennen, kan je niet onbewogen toekijken. Daarom proberen docenten en studenten van het BIAAT te helpen waar ze kunnen.

 

Echter na enkele jaren hadden we allemaal het maximaal aantal dieren bereikt dat we zelf konden opvangen en was het tijd voor iets nieuws, voor een uitbreiding van ons draagvlak. Het was tijd om een nieuw project in het leven te roepen. Zo zijn we op het idee gekomen om een projectfonds op te richten waardoor we voldoende middelen bijeenhalen om een bezoekprogramma op te zetten rond dieren die normaal geen nieuw plekje vinden en gescheiden worden van hun baasje die in een rust-en verzorgingstehuis of kliniek verblijft.

Dier algemeen

Bol.com

Voor E-boeken, cadeautjes, speelgoed, ... is het altijd leuk eens te snuffelen bij bol.com. De winkel van ons allemaal met een hart voor "Dierenvrienden in nood"!

Zooplus

Voor onze dierenspeeltjes en dierenvoer gaan wij naar zooplus. Op die manier kan je goedkoop kwaliteitsproducten kopen, sparen voor speeltjes én een goed doel steunen!

Boekhouden in .xls

Droom je ervan je eigen baas te zijn, maar zie je op tegen de boekhouding? Kijk dan op bovenstaande site voor een goedkoop en gemakkelijk programma!

Dogwise Publishing

Ben je op zoek naar gespecialiseerde boeken over het gedrag van honden, dan ga je best eens kijken in deze webshop - klik hier

 

Koopjesdrogisterij.nl

Ben je op zoek naar chocolade met marsepein? of naar noorse sokken of naar vlooienbestrijding of zonnecreme ....

 

Koopjesdrogisterij.nl heeft meer dan 70.000 producten voor mens en dier tegen een voordelige prijs! Koop je bovendien bij Koopjesdrogisterij dan steunen zij het "Sociaal fonds voor mens en dier" ... indien je voordat je een bestelling plaatst op de link hierboven klikt. Bovendien betaal je geen euro meer.... maar je geeft via je klik weer dat je wil dat dit bedrijf het fonds steunt!

 

Hartelijk dank hiervoor!

BIAAT

Wens je meer informatie over het Sociaal Projectfonds? Zit je met een vraag? Wil je ons steunen, maar wil je eerst persoonlijke contact? ken je iemand die zijn huisdier dreigt te verliezen? ......

Email ons via - bezoekdier@activiteitenmetdieren.be

 

 

Oost-Vlaanderen

BIAAT - Schoolstraat 11 - 9960 Assenede

Meer informatie BIAAT - www.therapiemetdieren.be

 

Copyright - 2010 - present - all rights reserved - disclaimer

This webiste, created 2010 - is licensed under a creative commons attribution-noncommercial - share alike 3,0 United States License